نشست آغاز همکاری های عملیاتی بین دانشگاه علم و فرهنگ و سازمان منطقه آزاد قشم
تنها سه روز پس از انعقاد تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه علم و فرهنگ و سازمان منطقه آزاد قشم و در راستای عملیاتی کردن این تفاهم نامه،مدیر ژئوپارک جهانی قشم و مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آن منطقه از این دانشگاه بازدید و با مسوولان مرتبط دیدار و گفت و گو کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علم و فرهنگ، علیرضا امری کاظمی- مدیرژئوپارک جهانی و مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی منطقه آزاد قشم-به منظور عملیاتی کردن بندهای مورد تفاهم در تفاهم نامه مشترک این دانشگاه و سازمان منطقه آزاد قشم از دانشگاه علم و فرهنگ بازدید کرد و طی نشستی زمینه های همکاری طرفین مورد بررسی قرار گرفت.
در این نشست معاون دانشجویی- فرهنگی دانشگاه علم و فرهنگ گفت: جهاد دانشگاهی از سال 1382 همزمان با روز ملی خلیج فارس، جزیره قشم را برای فعالیتهای فرهنگی، آموزشی، پژوهشی و اجرایی مرکز گردشگری علمی –فرهنگی دانشجویان ایران انتخاب نمود و از آن تاریخ همواره این منطقه مورد توجه بوده است.
سید علی اکبر هاشمی راد افزود: فعالیتهای متعدد جهاد دانشگاهی از طریق دانشکده علوم گردشگری دانشگاه علم و فرهنگ، پژوهشکده گردشگری واحد مشهد، مرکز ایرانشناسی واحد علامه طباطبایی و ... همواره از تازگی و جذابیت برخوردار بوده و به دلیل داشتن دغدغههای فرهنگی، آموزشی، دینی، علمی و... طراحی و اجرا شده است.
معاون دانشجویی- فرهنگی دانشگاه علم و فرهنگ- افزود: برگزاری برنامههای متعددی همچون برگزاری 14 دوره همایش خلیج فارس، همایش دریای مازندران، گردشگری و محیط زیست دریایی، مدرسه پاییزی گردشگری، ایران مرز پرگهر، کد اخلاق گردشگری، گردشگری و معنویت، سمپوزیوم گردشگری پایدار با محوریت طبیعت گردی، نمایشگاه دانشجویان خارجی فرهنگ ملل و... هر یک با دغدغه مشخص و با هدف معین نیز گواه این مدعاست.
پروانه پرچکانی-مدیرعامل موسسه توسعه پایدار گردشگری علم و فرهنگNGO- گفت: دانشگاه علم و فرهنگ به عنوان قطب علمی و کارآفرینی گردشگری همواره در حوزه آکادمیک و اجرا دغدغه داشته و تلاش کرده با ایجاد استارتاپهای تخصصی گردشگری، دانشجویان را با فضای حرفه ای کار در استانداردهای بین المللی آشنا نماید و در این مسیر تاکنون چهار استارتاپ موفق در بخش راهنمایان تور، گردشگری سلامت، گردشگری ماجراجویانه و صلح ایجاد نموده است و همچنین بیش از 48 شرکت در بخش های مختلف فرهنگی پارک فعال هستند.
وی پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی را به عنوان بستری منحصر به فرد برای فعالیتهای دانشجویان در حوزههای مد و لباس، موسیقی، صنایع دستی و گردشگری دانست و افزود: به عنوان نمونه مجموعه DPL در دانشگاه یکی از استارتاپ های موفق است که تلاش دارد بین فرهنگ و فعالیت های ماجراجویانه در سه حوزه اصلی آموزش، استانداردسازی و اجرا ارتباط برقرار کند که رویکرد اصلی آن «کالونچر» بوده و ضمن تلفیق ادونچر و کالچربا دغدغه بهره برداری از دانش و مهارت های نوین با استانداردهای بین المللی جهت تامین منافع ذینفعان محلی شکل گرفته است.
پرچکانی تاکید کرد: از نظر ما قشم بهترین پایلوت برای اجرایی کردن نظریه «کالونچر» است و در استارتاپ های تخصصی گردشگری دانشگاه علم و فرهنگ، بومی کردن دانش وارداتی، ایجاد ارزش در مقاصد گردشگری و توجه به ذینفعان محلی پایه اساسی فعالیت ها را تشکیل می دهد.
کاظمی امری – مدیر ژئوپارک جهانی قشم و مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری وصنایع دستی منطقه آزاد قشم گفت: همین که سه روز پیش تفاهم نامه منعقد شده و درحال حاضر نشست چگونگی عملیاتی کردن کارها برگزار می شود، نشان از عزم جدی طرفین در پیشبرد فعالیتها دارد.
مدیرژئوپارک جهانی قشم افزود: گردشگری رشته حساسی است که برای نتیجه بخش بودن فعالیتهای آن، باید بخش اجرایی و آکادمیک ارتباط نزدیکی با هم داشته باشند.
امری کاظمی گفت: با توجه به ظرفیت های بالای منطقه آزاد قشم و ژئوپارک قشم تبدیل جاذبه به محصول در درجه اول و توسعه و کیفی سازی زیرساختهای موجود در جزیره قشم از اولویت های اصلی است.
وی تاکید کرد: کالونچر یکی از اهداف اولیه ژئوپارک ها در دنیاست و بسیار مورد تاکید است و خوشحالیم که یک مجموعه دانشگاهی قوی به این امر پرداخته است.
امری کاظمی همچنین از «ژئواخلاق» به عنوان دغدغه مهم ژئوپارکها یاد کرد و افزود: آمادگی همکاری در بخش های مختلف آموزش، فرهنگ سازی، توسعه زیرساختها و... جزیره قشم و ژئوپارک را با دانشگاه علم و فرهنگ داریم.
محمود هاشمی- مدیرعامل استارتاپ دانشگاهی کشف سرزمین پارسDPL – گفت: این مجموعه با رویکردهای گفته شده، توانسته به عنوان شعبه نیچر فرند ایران، تنها شعبه آسیایی نیچرفرند باشد و در تعاملات بین المللی با موسسات تخصصی کشورهای اتریش و آلمان در تلاش است تا دانش و مهارتهای لازم را کسب نموده و پس از فرآیند بومی سازی آن ها را اجرایی نماید.
وی افزود: دغدغه اصلی ما در این مجموعه تلاش برای داشتن مقاصد بهتر با استانداردهای بالا و قابل پذیرش در تمام فرآیند سفر و به نوعی استاندارد کردن سفر است و در این مسیر حفظ منافع جامعه محلی، افزایش استانداردهای زندگی آنان و معرفی فرهنگهای بومی با نگاه حفاظت از طریق گردشگری مورد نظر است.
علیرضا امری کاظمی در پایان از استارتاپهای تخصصی گردشگری و پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی بازدید کرد.